løping

løping

tirsdag 30. april 2013

Sentrumsløpet ...2013 is going to suck ;==

51,07 OK det er ikke mye å si om det. 20 sec bedre enn  ifjord, første 5 km i 5,10 tempo andre 5 km i 5,07 tempo. Første gang løp jeg noen løp med progresjon. (og det er det eneste positive).
Jeg ble sliten og jeg følte at jeg klarte ikke å gi mer, men siden jeg løp fortere andre delen av løpet så kanskje hadde jeg mer å go likevell. Uansett jeg klarte ikke å komme under 50 min på 10km. Jeg gir meg et år til å klare dette ellers gir jeg opp alle konkurranser bortsett fra maraton. Klarer jeg ikke dette har jeg ikke noe å gjøre på korte løp.






Nå klager jeg å syter, men slik er det for tida. Etter Poznan halvmaraton og min prøve på 10km har jeg konstatert at 2013 blir ikke mitt år. Definitivt regner ikke med gode løpeminner i år, kanskje neste år (jeg har meld meg på London maraton 2014, får se om jeg vil bli trukket).

Nå det positive. Været var fantastisk "As always". Jeg løp i løpeskjørt og det var deilig (en liten jente pekte på meg og sa til sin mammaen sin "se det er en jente!") Så jenter på tide med å løpe i løpeskjørt!!!
(Tone blir vel glad for det).
Jeg følte ikke at det var så folksomt som ifjord selvom det var enda flere folk. Puljestart fungerte mye bedre i år. Jeg så meg rundt men så ingen jeg kjente.
Gratulerer til alle fornøyde å glade som løp løp i helgen. til neste gang!!!! ;)

mandag 22. april 2013

Formen!?

Jeg er definitivt veldig sliten for tiden.


Løper langsommere enn for 2 år siden og klarer ikke mine langturer uten å gå oppover bakker. Jeg har ikke noe speseilt vondt i kneet eller i ankelen, ikke noe muskel vonder, jeg er ikke forkjøllet, har ikke noe lurende sykdommer, men det går generelt ikke. Alt er slitsomt. Først trudde jeg at det er så mye verre for beina å løpe ute enn på mølle og at det gjør at alt blir så tungt, men nå løp jeg bare ute hele uka og det er ikke blitt noe bedre. Jeg har tempo som nærmere seg 6 min/km på mine korte turer (måtte korte dem til 8km ikke 10). Jeg blir kortpustet og tung i beina bare etter 3km, 4 km. Ingenting virker og Sentrumsløpet er på lørdag. Jeg lurer på om jeg skal ikke bare droppe det, for jeg definitivt klarer ikke tiden på under 50 min.
Spørsmål til dere damer; har dere følt at det er noen dager i syklus som er verre å trene enn andre? (prøver desperat å finne grunnen til min dårlige form og mangel på resultater)

torsdag 11. april 2013

Sesongstart. Poznan Halvmaraton

Årets første konkurranse unnagjort. Jeg løp på 1:53:17 (begynner å lure om de ikke tok feil når de målte tiden min i Holmestrand ifjor på 1:53:07).


i mål ! løp i mengden hele veien ikke rart med nesten 6000 deltakere


Beina er ganske stive etter 21km på asfalt. det var ikke bare blåbær, men det gikk jo greit. hadde virkelig ønsket meg å komme på under 1:50 men det ble ikke denne gangen (vet ikke hvorfor, kanskje jeg har der ikke i meg, kanskje jeg må¨trene litt mer tempo?). Poznan er egentlig veldig flatt, men for å være det var det ganske utrulig mye bakker på  veien 11km var rett opp hele veien. noen bakker opp brua og på slutten ellers fint, jevn asfalt

på toppen av en bru

Det var utrulig morsomt å løpe hjemme med min søster og mine foreldre til stedet. Må si at det var overraskende veldig bra opplevelse.
Løpet var godt organisert, været var perfekt, det var masse ivrige tilskuere på veien (selvom løpet startet kl09:00 på søndag). Løpet kostet 60zl (dvs ca 120Nkr) og i det fikk vi teknisk T-shirt, pasta party og hvis noen ville også gratis overnatting, inkludert.
Det var 6800 påmeldte til løpet, 5800 som gjennomførte i det 1130 kvinner. de fleste selvfølgelig fra Polen. Jeg fikk 18 plass i min klasse (kvinner 40-45 år) men det var bare 85 i den klassen og 192 plass blant kvinner. Det er fortsatt flest menn som løper i Polen, men det kan nok forandre seg fort. Det var visst 2000 mer påmeldte i år enn ifjord så det øker som ellers i verden. Poznan ordfører løp også og han klarte det på under 2 timer! Eliten avsluttet på 1:03 og det var 18-åringer fra Kenia.


eliten! De folka er helt fantastiske

som sagt flest menn

asfalten hele 21km
Jeg må si at jeg følte meg som en helt for hvor jeg gikk og hvem jeg snakket med ble mektig imponert og jeg har fått både min søster, hennes datter og 2 venninner til å løpe. de kjøpte i hvertfall sko og nå må jeg bare ringe og masse på dem litt.
Kanskje min mål i livet er å få folk til å løpe?! Ha! Ha!
Mannen min er allerede smittet. Endelig klarte jeg det etter et års massing og pushing, men nå løper han 1 time nesten hver dag.

stolt av Norge i min genser med norsk flage på armen

Sentrumsløpet er neste. håper bare at våren kommer snart, for det er fortsatt masse snø på Konnerud og ikke lett å løpe ute. Dessuten har jeg operert både tanna og noen føflekker og kan ikke anstrenge meg ennå. Det kribler i beina, men jeg har ikke løpt ennå siden søndag.

lørdag 6. april 2013

sesongstart.....i morgen

Ok tiden er kommet. Snøen har ikke smeltet ennå og jeg har ikke klart å løpe uten broder ennå, men i morgen skal jeg løpe første konkurranse i år. Det blir halvmaraton i Poznan.
Poznan Halvmarathon.

Jeg tar fly i kveld og løpet startet kl 09:00 i morgen så ikke helt optimalt oppladning, men det er kanskje det det skal til. Det er første gangen jeg skal løpe hjemme så jeg regner med stor publikum; hele familien og mine gamle venner helt tilbake fra videregående.


ser overkommelig ut. 
synd at jeg ikke husker om det er mye bakker
det er mye gjennom gamlebyen og dårlige veier

 Jeg skal gi alt, jeg vil løpe slik at jeg fåf kjenne blodsmak i munnen, slik at jeg kollapser etter mål, slik at jeg klarer ikke mer. Jeg er ikke sikker at jeg klarer dette, jeg er ikke sikkert om jeg er klar og om jeg er i god form og været er ikke som jeg ville. Det er kaldere enn i Norge og det blåser.

ikke mer å si, kryss fingrene. Jeg kommer i hvertfall tilbake på tirsdag, oppdatering kommer